Πριν καταλήξουμε στην βάση που θέλουμε, κάποιες συμβουλές για την σωστότερη επιλογή.

Οι βασικές κατηγορίες επίπεδων βάσεων, είναι τρεις. Economy, Standard, Advanced. Κάθε μία με τα υπέρ και τα κατά της και, κυρίως με διαφορές στην τιμή.

Economy

Αν θέλουμε μιά βάση που η επιφάνεια της θα καλυφθεί με κάποιο terain πχ. έδαφος, πίστα αεροδρομίου, δρόμος... ή ακόμα και με καθρέπτη, τότε η επιλογή μας είναι αυτή. Οι βάσεις της  σειράς Economy φτιάχνονται από απλό MDF 16mm και βάφονται με λάκα μαύρη, λευκή, καφέ και γκρι ανοικτόχρωμο ή σκουρόχρωμο. Εάν μάλιστα σκοπεύουμε να καλύψουμε και όλη την επιφάνεια, τότε η βάση βάφεται στην επιφάνεια της μόνο κατά ένα ή δύο εκατοστά και το κέντρο της παραμένει άβαφο. Μπορούμε ακόμα αν έχουμε κάνει δική μας επιφάνεια με το έδαφος, η βάση να είναι απλά ένα τεράγωνο πλαίσιο, με κενό το εσωτερικό, πράγμα που θα ελαφρύνει κατά πολύ την κατασκευή μας.
-Παραλλαγές αυτής της βάσεις είναι   MDF με μεγαλύτερο πάχος (19mm, 23mm κοκ.) ή και υπερυψωμένες (4,5,6cm κοκ. ) που φτιάχνονται από 2-3 ή και 4 κομάτια κολημένα μεταξύ τους για να δώσουμε ύψος στην βάση μας. Εδώ,  λόγω του βάρους, τα κάτω κομάτια είναι κενά στο κέντρο και μόνο το επάνω κομάτι είναι γεμάτο.

Standard

Οι βάσεις της σειράς Standard, φτιάχνονται από MDF 16mm που στην επιφάνεια του κολάμε φύλλο καπλαμά Δρυς Τεχνητό. Οι τεχνητοί καπλαμάδες έχουν το πλεονέκτημα να μας δίνουν πάντα το ίδιο μοτίβο. Βάφονται με υδατοβαφές ξύλου σε χρώματα Kingwood, Niagon, Cherry, Mahogany, Bordo, Wenge, Walnut, Black, Oak, Natural.

--Είναι λοιπόν κατανοητό, οτι αυτές οι βάσεις χρησιμοποιούνται, όπου μας ενδιαφέρει να φαίνεται και η επιφάνεια της βάσης. Συνήθως σε πλοία, αλλά και σε αεροπλάνα ή ακόμα και σε άλλα μοντέλα που δεν καλύπτουν όλη την επιφάνεια της βάσης.

--Παραλλαγές αυτής της βάσεις είναι υλικό με πιό μεγάλο πάχος, όπως στην Economy σειρά, αλλά και υπερυψωμένες, όπου εδώ καλύπτονται με καπλαμά και τα πλαϊνά τμήματα της βάσης.

Advanced

Ουσιαστικά πρόκειται για μιά παραλλαγή της Standard σειράς. Η διαφορά είναι οτι εδώ χρησιμοποιούνται ΦΥΣΙΚΟΙ καπλαμάδες, οπότε το αποτέλεσμα που έχουμε είναι μοναδικό για κάθε βάση. Οι καπλαμάδες που χρησιμοποιούμε εδώ είναι από καλύτερα ξύλα, αρα και ακριβότεροι. Μας δίνουν δε ένα πολύ καλύτερο, αισθητικά, αποτέλεσμα.

--Καπλαμάδες που χρησιμοποιούνται εδώ είναι, κυρίως, Wenge, Elm, Ash, Zebrawood κοκ.

--Σαν παραλλαγές αυτής της βάσης, έχουμε οτι παραλλαγές υπάρχουν και στις άλλες δύο σειρές.